Pre-workout och deff

Pre-workout under deffen

Såhär när sommaren närmar sig så väljer en hel del gymbesökare att deffa. Att lägga bort en del av styrketräning och fokusera att få upp fettförbränning genom crosstrainer, löpband och andra konditionskrävande aktiviteter är krävande. För att tappa fett så behöver du som du säkert vet ligga på ett underskott av kalorier. Kalorier är energi och med mindre sådan så kommer du, med en naturlig slutsats, inte orka lika mycket som vanligt.

En PWO kan hjälpa dig få den där energin du behöver för att trots ett underskott på kalorier utföra ett helt okej pass. Visst du kanske inte har samma push som vanligt, men med pre-work kommer du i vilket fall kunna utföra ett bättre träningspass än utan.

Positivt, positiva och position. Finns det inga negativa effekter då? Jo tyvärr så finns det ju sekundära effekter du bör tänka på. Du har ingen energi men du får en hel del av PWO.. vad innebär det? När du kommer hem efter passet så är det risk du blir extremt trött. Du upplever den lilla downswing pre-workout kan medföra samtidigt som du inte har någon energi i kroppen eftersom du ligger i deff, och äter bara sådant som inte innehåller så mycket energi.

Det kan alltså vara värt att tänka på om du deffar hårt samtidigt som du tar stora doser av PWO. Har du något annat fysiskt (eller psykiskt) ansträngande efter ditt träningspass bör du överväga att ta en liten dos, alternativt ingen PWO alls.

Läs mer om hur du får bra effekt av PWO här >