Sekundär verkan hos PWO


För det första så är inte PWO farligt om du nu inte har något speciellt medicinskt tillstånd eller om du överdoserar väldigt mycket. Det kan tyvärr finnas några biverkningar hos PWO som kan vara bra att känna till. De uppkommer oftast om du har tagit en väldigt stor dos eller om det är någon ingrediens som du inte tål helt och hållet.

Vi tycker du inte ska bli avskräckt från at använda PWO eftersom det kan tillföra så pass mycket till att du kommer utveckla träningen du håller på med. Du ska dock ha respekt för produkterna och inte laborera och experimentera allt för mycket. Det är tyvärr lätt hänt att så småningom dra upp doseringarna när du känner vilken boost du får. Här kan du läsa om de vanligaste biverkningarna.

Downswingen efteråt


downswing PWOEn sekundär verkan som kan uppstå efter du har tagit en stor dos PWO i kombination att du tränat extremt hårt är den så kallade downswingen. Du har gett kroppen snabb energi och ingredienser som gör att ditt psyke är fokuserat på där och då, alltså att lyfta väldigt tunga vikter eller ge järnet i någon idrott. Efteråt är kroppen, och huvudet, helt utpumpat och du kan bli att känna dig väldigt trött och till och med illamående.

Den här biverkningen går hand i hand med hur mycket du tar av pulvret. Vid en normaldos kan du känna dig lugn och kommer förhoppningsvis inte känna av downswingen på ett allt för anmärkningsvärt sätt. Vi ville mest uppmärksamma dig på att det här kan hända, och du behöver inte bli rätt om du känner dig lite konstig några timmar efter den tuffa träningen.

Orolig mage


Innan du blivit van med att använda PWO så kan du uppleva en orolig mage som sekundär verkan. Vissa produkter är värre än andra och då vi alla är olika känsliga mot respektive ingredienser så är det enda du kan göra att prova dig fram. Börja alltid med en liten dosering för att försiktigt öka om du känner att magen klarar det. Det är inte så att du kommer bli ”helt off” i magen men du kan helt klart känna av att du använt PWO.

Svårt att somna i vanlig tid


sömn PWO sekundär verkanDen allra jobbigaste biverkningen är enligt oss inte direkt någon biverkning rent kroppsligt. Verkan av att ha brukat PWO sent kan bli att du ligger i sängen och ska försöka somna vid din vanliga tid, men du märker det är ett stort problem. Du är hur pigg som helst och det röjer rätt så många timmar innan du lyckas somna. Om du har en tid att passa, som de flesta har, ringer väckarklockan likt förbannat på samma klockslag som tidigare.

Vi behöver sömn för att utveckla musklerna på bästa sätt och det är väl just bättre muskler som är målsättningar när du köpt en PWO? Får du inte den sömn du behöver så kan den sekundära biverkningen bli att produkten tar ut sitt syfte. Väl värt att tänka på! Det finns produkter pre-workout som är speciellt framtagna för dig som ska träna sent. Se de bästa valen du kan göra i olika kategorier på sidan bästa PWO.

Hjärtat och andra organ


Att överkonsumera är inte bra, speciellt inte under en lång tid. Inte av PWO, och inte av något annat kosttillskott heller. Att känna att hjärtat slår oregelbundet eller att andra organ inte mår som vanligt är inte helt ovanligt tyvärr. Det är kroppens sätt att säga ifrån och om detta händer gör du bäst i att lyssna på kroppen. Ta och dosera som det står eller i vilket fall i närheten samtidigt som du gör ett uppehåll på några veckor ibland så ska inte det här vara något att oroa sig för.

Tränar för hårt


träna hårt preworkoutVadå för hårt säger du kanske? Går det överhuvudtaget och är inte det själva syftet med PWO? Både ja och nej blir vårt svar. Du får inte glömma bort att låta kroppen återhämta sig även fast du kan bli att känna dig som stålmannen med PWO i kroppen. Om du tränar för mycket under en lång tid resulterar det att att du bryter ner dig, istället för att bygga upp.

Läs på sidan där vi skriver hur du maximerar effekten och lägg där fokuset på vila och återhämtning. Glöm inte att det gäller att träna stenhårt när du väl tränar för att nå bra resultat.Träna med hjärnan och unna dig en vilodag då och då så kommer du kunna undvika även denna sekundära verkan hos PWO.