En pre-workout kan vara så mycket mer än ett kosttillskott.

Pre-workout av alla dess slag


Ordet pre-workout är ett samlingsnamn för kosttillskottet PWO och kan innefatta en rad produkter. De alla levererar lite olika och beroende på vad du är ute efter hos en pre-workout så kommer det angöra ditt val. Kolla in sidan bästa PWO där vi rankar några produkter med olika egenskaper om du vill ha hjälp att välja från det minst sagt enorma utbud som finns i Sverige.

Just den här sidan på sajten pwo.nu vill framhäva att det finns så mycket mer än rena kosttillskott som kan anses tillhöra kategorin pre-workout. Du kanske har hört någon säga att de aldrig skulle använda pre-workout men sedan sveper ett par sportdricka innan träningen? Skillnaden är inte allt för olik tycker vi i vilket fall.


Vanliga substitut till pre-workout


Om vi ska nämna den pre-workout som flest använder, men inte specifikt till träning kanske, skulle det förmodligen bli kaffe. Många vi vet som dricker kaffe gör det av främst två orsaker: Smaken och koffeinet som piggar upp både kropp och psyke. En dryck som i allra högsta grad skulle kunna fungera som en pre-workout alltså. Smaken är god men energin kaffe medför gör det till att den eller de dagliga kopparna ”behövs” för att kunna fungera så bra som möjligt. Vi vet mängder av personer som tar sig en extra stark och stor kopp precis innan träningen för att kunna maximera passet.

Ett annat klockrent exempel på ”pre-workout i vardagen” är sportdryck. Där finns det en uppsjö drycker med Red bull och Celsius i spetsen. Fullproppade med koffein och andra ingredienser som gör att du orkar mer har gjord de populära. En orsak att de anses något onyttiga är att de ofta innehåller en stor mängd socker och andra ingredienser som anses icke fitnessvänligt om vi uttrycker det så.

Du som söker det allra billigaste pre-workout så köper du det i princip alla produkter innehåller, fast i ren form. Vet du vilken ämne? Ja det är korrekt, koffein såklart. Du köper koffeintabletter till bäst pris online hos någon av butikerna vi tipsar om på sidan butiker. Du kan även gå förbi ditt Apotek och slå till på en burk men då kostar det oftast några kronor mer än online. Vart du än väljer att köpa denna pre-workout ingrediens så är det nog det billigaste sättet du kan få en rejäl boost av energi och mental skärpa. Ungefär 1 krona per tablett är bland de dyraste så för 1 till ett par kronor kan du bli laddad inför träning, eller till vad som helst för den delen.

Gillar du tipsen här? Dela gärna med dina vänner.

 • Connector.

  Pre-workout är ett stort område

  Om du söker efter en pre-workout så rekommenderar vi produkterna med samma namn. Om du inte vill köpa de så finns det en hel del annat som du kan använda för att få en liknande effekt, om än inte lika kraftfull.

 • Connector.

  Pulver, dryck och mat.

  Att variera och göra uppehåll är något som förespråkas flitigt på pwo.nu. Att rulla runt på en ”riktigt pre-workout” och andra ingredenser och drycker som gör att du kommer bli pigg är ett val som du säkert kommer bli nöjd med. Känn efter från dag till dag vad du behöver för att kunna göra det träningspasset som du vill.

 • Connector.

  Välj flera samtidigt

  Att ta en liten dos pulver då det inte var så länge sen du drack ditt eftermiddagskaffe kommer göra dig piggare. Om du väljer flera olika pre-workout samtidigt kan det vara en god ide att hålla koll på vad du har tagit och framförallt när du tagit dessa.